Keuken wrappen

Wrappen

Het wrappen van een keuken kan een snelle en een op het oog mooie en budgetvriendelijke manier zijn om uw keuken op te knappen. Deze techniek gebruikt folies om bestaande keukenoppervlakken te vernieuwen, waardoor deze een geheel nieuwe uitstraling krijgt. Toch hangt het altijd af van de specifieke situatie of wrappen een goede optie is. We nemen u graag mee in de voor- en nadelen van wrappen.

Wat is keuken wrappen?

Ook wel keukenfolie of een vorm van keukenrenovatie genoemd. Keuken wrappen is het bedekken van de buitenkant van keukenkasten, lades en eventueel aanrechtbladen met speciale folies. Deze folies zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Zo kunt u altijd een soort folie vinden dat bij uw persoonlijke stijl en uw keuken past.

 Wat zijn de voordelen?

  • Kostenbesparend. Keuken wrappen kan goedkoper zijn dan het vervanger van keukenkastjes of het installeren van aanrechtbladen. Op korte termijn kan het een budgetvriendelijke optie zijn. De levensduur van het product kan echter kort zijn, waardoor het op lange termijn alsnog in de kosten oploopt.
  • Snelle installatie. In tegenstelling tot een keukenrenovatie, is het proces van uw keuken wrappen snel en efficiënt. Echter, bij kleine beschadigingen moet meestal alles opnieuw gedaan worden. 
  • Duurzaam. Bij het wrappen wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige folies die in theorie jarenlang mee kunnen gaan. Het materiaal kan echter wel sneller beschadigen dan bijvoorbeeld hout, hierdoor is het sneller aan vervanging toe, waardoor het uiteindelijk minder duurzaam is dan investeren in hoogwaardig materiaal.

Nadelen van keuken wrappen

  • Hoewel keukenfolie redelijk duurzaam is, kan het niet op tegen de levensduur van hoogwaardige keukenmaterialen zoals massief hout of steen. Het kan na verloop van tijd slijten of beschadigd raken, zeker op veelgebruikte plekken in uw keuken. Hiermee is het wrappen van uw keuken in veel gevallen op lange termijn toch geen budgetvriendelijke optie.
  • Hittegevoeligheid. Keukenfolie is gevoelig voor hitte en kan bij blootstelling aan hoge temperaturen loskomen of vervormen.
  • Reparatie. Als het folie beschadigd is het vaak nodig om een heel vlak te repareren, aangezien kleine beschadigingen moeilijk mooi te repareren zijn. 
  • Onderhoud. Hoewel het folie makkelijk schoon te maken is, is het meer vatbar voor krasjes en andere beschadigingen. 

Laat u goed adviseren

Het wrappen van een keuken heeft zowel voor- als nadelen. Wij bij TWA Keukens denken graag met u mee en helpen met het vinden van een duurzame oplossing waar u op lange termijn plezier van zult ondervinden. Zo vinden wij samen met u, uw ideale keuken. 

TWA maakt uw droomkeuken werkelijkheid!